Kodulehe saamislugu

IT ei ole kunagi olnud minu esimene valik. Tänu magistrikraadile kommunikatsioonis tean kui oluline roll iseenda või oma toote turundamisel on aktiivsel sotsiaalmeediakanalite kasutamisel, mida kindlasti toetab ka professionaalne koduleht. Imetlen ja samal ajal kadestan inimesi, kelle jaoks kogu see kodeerimise ja programmeerimise protsess on midagi sama loomulikku kui minu jaoks näiteks pildistamine.

11910722_10153509960832856_1988185891_n

Olgugi, et olen varem WordPressi keskkonnas blogi pidanud, ei olnud ma kursis selle võimalustega kodulehe loomisel (tegelikult avastan neid siiani). Esimesed katsetused lõppesid käega löömise ning allaandmisega…kuni ühel heal päeval jäi minu natukene vussis, aga hea potentsiaaliga koduleht silma Veikole, kes kääris käised üles ning lubas mind sellest rägastikust välja aidata. Ta kuulas ära kõik minu mured ja soovid ning ei olnud kitsi suunavate näpunäidete jagamisel. Näiteks kuidas olla otsinguportaalides võimalikult nähtav ning jõuda maksimaalse kiirusega õige sihtgrupini.

Kohtumine Veikoga oli nii motiveeriv, et veel samal õhtul võtsin eesmärgiks lugeda läbi kõikvõimalikud juhendid, mida WordPress oma kodulehel algajale kodulehe loojale pakub. Mul on vist kõva pea ja pikk taip, sest neist juhistest jäi mulle väheks. Vajasin konkreetseid näiteid. Õnneks leiab YouTube’ist õigeid otsingusõnu kasutades sadu kui mitte tuhandeid juhendeid, mis keskenduvad ainult Sind huvitavatele küsimustele. Appi tuli ka elupäästev otsingumootor Google, pakkudes näiteid kodulehtedest, mis klappisid ühel või teisel viisil minu peas elava visiooniga.

…ja vaikselt hakkas saabuma selgus. Alguses aeglaselt, aga siis aina kiiremini ja kiiremini, kuni ühel hetkel olin suutnud täita vähemalt algtasemel kõik need punktid, milles olime Veikoga kokku leppinud. Minu koduleht ei ole veel 100% selline nagu ma seda ette kujutasin, aga ma liigun selle suunas. Tulevikus plaanin teha juhendava postituse sellest, milline on kõige lihtsam ja kiirem viis enda loomingule pesa loomiseks. Jääge kanalile!

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s